Μεσιτικά Γραφεία ΚΤΗΜΑΤΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ - realty.gr Μεσιτικά Γραφεία ΚΤΗΜΑΤΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ - realty.gr
 
Στοιχεία
Ακινήτου
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 
     
 
Κωδικός Ακινήτου: Τ-141
Κατηγορία: ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
Έκταση: 120 τ.μ.
Τιμή: 120.000€
Πόλη: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ
Περιοχή: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ
Δωμάτια: 3Δ.Σ.Κ.Λ.WC
Όροφος: -
Ανελκυστήρας: -
Θέρμανση: ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΥΤ/ΜΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Έτος κατασκευής: 1986


ΣΕ 1300 ΤΜ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.
Παλαιόκαστρο: Λίγα χρόνια μετά το 1912 και την απελευθέρωση της Χαλκιδικής, τα χωριά που είχαν τουρκικά ονόματα αποφάσισαν να τα αλλάξουν. Έτσι οι δημογέροντες και η τοπική κοινωνία επέλεξαν το νέο όνομα να είναι Παλαιόκαστρο, χάρη του παλιού κάστρου που υπάρχει βορειοανατολικά του χωριού.
Τοποθεσία. Το Παλαιόκαστρο βρίσκεται στη νότιο-δυτική πλευρά του όρους Χολομώντα και σε υψόμετρο 570 μέτρων. Είναι χτισμένο κυρίως κατά μήκος του δημόσιου δρόμου προς τον Ταξιάρχη, με κεντρικό σημείο τη διασταύρωση του παλιού επαρχιακού δρόμου Θεσσαλονίκης-Αγίου Όρους-Πολυγύρου. Απέχει 8 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο και 59 από τη Θεσσαλονίκη.
Μοναδικό φαινόμενο στη Χαλκιδική είναι ότι το Παλαιόκαστρο αποτελείται από δυο χωριά, που απέχουν μεταξύ τους περίπου ένα χιλιόμετρο, τον παλιό οικισμό που επίσημα ονομάζεται Παλαιόκαστρο και το νέο οικισμό που επίσημα ονομάζεται Διασταύρωση Παλαιοκάστρου. Ο παλιός οικισμός, μαζί με τον Παρθενώνα του Νέου Μαρμαρά, με το Προεδρικό Διάταγμα 19.10.78 (ΦΕΚ 594 Δ’ της 12-11-1978), έχουν χαρακτηριστεί ως οι μοναδικοί παραδοσιακοί οικισμοί στο Νομό Χαλκιδικής.

  Created By G&G